Valmis jauhoseskoitus, jolla valmistat nopeasti erinomaisen pizzan tai focaccian.

Jauhosekoitus, jossa hiiva on jo valmiina. Lisää vain vesi ja oliiviöljy.  Erinomainen pizza tai focaccia lyhyessä ajassa. Maustamalla taikinaa vaikka oliivitahnalla, loihdit nopeasti oliivileipäset iltapalaksi.

Tonnikalalla täytetty focaccia

Ainekset (4 henkilölle)
450 g La Tua Farina Valmis Pizza ja focaccia jauhomix
10 g sokeria tai hunajaa
10 g suolaa
350 ml lämmintä vettä
40 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
400 g sipulia
150 g kivettömiä mustia oliiveja
2 tl kapriksia
10 kirsikkatomaatteja
200 g tonnikalaa öljyssä
Oreganoa
Jauhoja
Raastettua pecorino-juustoa
Ekstra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa

VALMISTUS

Kaada jauhot keoksi leivonta-alustalle ja tee keskelle kolo, lisää koloon sokeri, lämmin vesi ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa ja lisää öljy ja suola. Työstä taikinaa kunnes se on pehmeä ja joustava. Anna levätä kulhossa noin puolitoista tuntia lämpimässä ja kosteassa paikassa peitettynä.

Kuori ja siivuta sipulit, paista pannussa 3 lusikallisessa öljyä kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää oliivit, kaprikset, pilkotut tomaatit ja paista keskilämmöllä 5 minuutin ajan. Ota pannu pois levyltä ja lisää valutettu ja paloiteltu tonnikala, hyppysellinen oreganoa ja 2 lusikallista raastettua pecorino-juustoa.

Kauli taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ohuen neliön muotoon. Lisää vihannesseosta vain taikinan toiselle puolikkaalle, jotta voit kääntää toisen puolikkaan tämän päälle. Sulje hyvin reunat. Voitele koko pinta öljyllä, ripottele jauhoja päälle ja nosta öljytylle uunipellille. Kypsennä uunissa 250 asteessa noin 30 minuutin ajan.

Focaccia salvialla

Ainekset
250 g La Tua Farina Valmis Pizza ja focaccia jauhomix
noin 140 ml kylmää vettä
Ekstra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa

VALMISTUS
Vaivaa aineksia noin 3 minuutin ajan, lisää kaksi lusikallista öljyä. Vaivaa taikinaa ja lisää hienonnettu salvia. Nosta taikina öljytylle pellille ja tee haarukalla pintaan reikiä. Ripottele öljyä pinnalle ja kypsennä uunissa 200-220 asteessa noin 20 minuutin ajan kunnes pinta on kultainen.

Peltipizza

Ainekset
250 g La Tua Farina Valmis Pizza ja focaccia jauhomix
140 ml kylmää vettä
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa

VALMISTUS
Vaivaa taikinaa noin 3 minuutin ajan kunnes taikina on pehmeä, litistä taikina ja jauhota kaikilta puolilta.

Levitä taikina käsin kevyesti öljytylle pellille (kaulimalla saat pizzasta ohuen) ja lisää tomaatit, oregano, kaprikset tai muuta halusi mukaan Kypsennä uunissa 220 asteessa noin 20 minuutin ajan. Lisää mozzarella hieman yli puolessa välissä paistoaikaa välttääksesi sen kuivumisen.

Leipäkierteet salvialla

Ainekset (8 henkilölle)
450 g La Tua Farina Valmis Pizza ja focaccia jauhomix
10 g sokeria tai hunajaa
10 g suolaa
300 ml lämmintä vettä
40 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
30 g tuoretta salviaa

VALMISTUS
Kaada jauhot keoksi leivonta-alustalle ja tee keskelle kolo, lisää koloon sokeri, lämmin vesi ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa hetki ja lisää öljy ja suola, työstä kunnes taikinan koostumus on pehmeä ja joustava. Anna taikinan levätä noin puolitoista tuntia lämpimässä ja kosteassa paikassa peitettynä.

Pese, kuivaa ja hienonna salvianlehdet. Kauli taikina ja sirottele salvia sen päälle. Rullaa taikina ja muodosta kääre. Anna kohota 20 minuutin ajan. Leikkaa siivuja ja nosta ne öljytylle tarttumattomalle pellille. Anna levätä toiset 20 minuuttia.

Esilämmitä uuni 220 asteiseksi ja kypsennä kierteet uunissa 15 minuutin ajan. Valmista suolaliemi sekoittaen yksi osa vettä kahteen osaan öljyä ja hyppyselliseen suolaa. Ota kierteet pois uunista, voitele suolaliemellä ja anna jäähtyä. Tarjoa.

Vinkki: Voit lisätä muita yrttejä, mausteita tai juustoraastetta maustaaksesi eri tavalla kierteet.

Focaccia välimerellisillä yrteillä. Resepti: Irene Berni (Valdirose)

Ainekset
230 g La Tua Farina Valmis Pizza ja focaccia jauhomix
40 g perunatärkkelys
150 ml vettä
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl välimerellisiä kuivattuja hienonnettuja yrttejä (Tai Provencen alueen yrttejä)
1 tl ruokasuolaa

VALMISTUS
Vaivaa yleiskoneessa 5 minuutin ajan 1 nopeudella jauhot, tärkkelys, vesi, suola ja yrtit. Taikinan irrotessa helposti kulhosta, lisää öljy ja vaivaa toiset 5 minuuttia.

Lämmitä uuni 240 asteiseksi staattisella toiminnolla. Kauli taikina leivinpaperin päälle ja tee pintaan reikiä sormenpäillä, täytä ne öljyllä. Kypsennä uunissa noin 20 minuutin ajan.

Top