Erityisesti hyvän pizzan asiantuntijoille ja ystäville kehitetty jauho.

Erityisesti hyvän pizzan asiantuntijoille ja ystäville kehitetty jauho.

Klassinen pyöreä pizza

Ainekset
250 g La Tua Farina Erikoispizzajauhot
15 g hiivaa
125 ml vettä
1 tl sokeria
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa
Tomaattimurskaa
Mozzarella-juustoa
Oreganoa
Kapriksia

VALMISTUS
Liuota sokeri ja tuore- tai kuivahiiva lasissa haalean lämpöistä vettä. Yhdistä ja vaivaa kaikki ainekset kunnes taikinan koostumus on tasainen, muotoile pallo ja tee päälle X-viilto, jotta taikina kohoaa. Anna taikinan levätä 30-120 minuutin ajan lämpöisessä paikassa, peitä se kostealla liinalla.

Kauli taikina kevyesti öljytyn uunipellin päälle ja lisää makusi mukaan tomaattimurskaa, oreganoa, kapriksia, suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa 220-240 asteessa noin 20 minuutin ajan. Lisää mozzarella vasta kypsennyksen puolivälissä, jotta se ei pala tai kuivu liikaa.

Pikapizza

Voit korvata hiivan puolikkaalla pussilla pikahiivaa, jolloin pizzan voi kypsentää ilman kohoamista. Taikina kohoaa kypsentyessään.

Pizzapellillinen grillatuilla vihanneksilla ja fior di latte -mozzarellalla

Ainekset (2 uunipeltiä, 45 cm leveitä)
500 g La Tua Farina Erikoispizzajauhot
320 ml vettä
50 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
12 g hiiva
10 g suolaa
10 g sokeria
400 g tomaattikastiketta oreganolla
500 g grillattuja vihanneksia
400 g mozzarellaa viipaleina

VALMISTUS
Kaada jauhot keoksi leivonta-alustalle, tee keskelle kolo ja lisää hiiva, sokeri ja haalea vesi. Vaivaa taikinaa 10 minuutin ajan, lisää suola ja öljy noin 3 minuutin jälkeen. Anna öljytyn taikinan kohota noin puolentoista tunnin ajan huoneenlämmössä peitettynä. Mausta tomaattikastike öljyllä, suolalla ja oreganolla. Viipaloi mozzarella.

Levitä taikina öljytyille uunipelleille, lisää tomaattikastike ja anna kohota vielä puoli tuntia. Kypsennä pizza uunissa 220 asteessa noin 20 minuutin ajan, lisää puolessa välissä grillatut vihannekset ja mozzarella. Pizzan kypsennettyä lisää päälle halutessasi ekstra-neitsytoliiviöljyä. Tarjoa.

Panzerottot paprikalla ja tuoremakkaralla

Ainekset (8 henkilölle)
450 g La Tua Farina Erikoispizzajauhot
10 g hiivaa
10 g sokeria tai hunajaa
10 g suolaa
300 g haaleaa vettä
40 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
10 g rosmariinia
100 g paprikoita
200 g makkaraa
100 g ricottaa
30 g tomaattikastiketta
Oregano
Jauhoja
Raastettua pecorino-juustoa
Öljyä
Suolaa
Pippuria

VALMISTUS
Kaada jauhot keoksi leivonta-alustalle, tee keskelle kolo, lisää hiiva, sokeri, haalea vesi ja anna ainesten liuota veteen. Vaivaa hetki taikinaa ja lisää öljy sekä suola, vaivaa taikinaa kunnes koostumus on pehmeä ja joustava. Noin 10 minuutin vaivaamisen jälkeen lisää lusikallinen hienonnettua rosmariinia. Anna taikinan levätä noin puolitoista tuntia haaleassa ja kosteassa, peitettynä. Paahda paprikoita uunissa 240 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna niiden levätä peitetyssä kulhossa, poista kuori ja siemenet paprikoiden jäähdyttyä.

Paloittele ja sekoita ne ricotta-juuston ja paloitellun tuoremakkaran sekaan. Sekoita, lisää suolaa ja pippuria, raastettu pecorino-juusto ja oregano. Sekoita seos tasaiseksi. Kauli taikina jauhotetulle tasolle ja leikkaa siitä noin 12 cm:n kokoisia ympyröitä. Lisää hieman paprikatäytettä jokaisen ympyrän keskelle, taita keskeltä puolikuun muotoon ja sulje reunat hyvin.

Voitele jokainen panzerotto lusikallisella tomaattikastiketta, nosta ne öljytylle uunipellille ja anna levätä 20 minuutin ajan. Kypsennä uunissa 250 asteessa 20 minuutin ajan. Jäähdytä ja tarjoile. Esivalmistelut: 20 minuuttia.

Pizzapohja napolilaisittain erikoispizzajauhoilla

Ainesosat:
1 kg La Tua Farinan erikoispizzajauhoa
30 grammaa suolaa.
500g vettä
100 g vettä ja 3 g tuorehiivaa

VALMISTUS
1 kg La Tua Farinan pizzajauhoa, 30 grammaa suolaa. Sekoita jauhot suolan kanssa. Lisää 500 g vettä ja sekoita 4 minuuttia. Sekoita 100 grammaan vettä 3 grammaa tuorehiivaa, lisää taikinaan ja sekoita 10 minuuttia. Tämän taikinan lämpötila ei saa kohota yli 25 asteeseen. Anna seisoa tunti hyvin peiteltynä huoneen lämmössä, niin ettei pinta pääse kuivumaan. Leikkaa 280/300gramman palloja. Laita max. 12 kpl yhteen pizzalaatikkoon. Anna kohota 9 tuntia huoneen lämpötilassa. Paista yli 400 asteessa 60/90 sekuntia.

Kotitehty ciabatta -leipä/sämpylä

700 gr Molino Pasinin La Tua Farina Erikoispizzajauhoa ja 3% aktiivista taikinajuurta. Sekoita yhteen saadaksesi valmis jauhoseos.
Ota 400gr jauhoseosta ja sekoita se 420 gr vettä kulhossa vatkaimella. Peitä tuorekelmulla ja anna levätä tunnin ajan huoneenlämmössä.
Poista tuorekelmu ja lisää 300gr jauhoseosta ja aloita sekoittaminen. Lisää sitten 15 gr hienoa suolaa. Sekoita vielä hyvin kulhossa. Poista taikina kulhosta ja jatka taikinan vaivaamista kivitasolla tai vähän öljytyllä terästason päällä niin kauan, että taikina on erittäin sileä. Taikinan sekoitus ja vaivaamisaiaka on noin 15 minuuttia.

Laita sitten öljyttyyn kulhoon, peitä tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämpötilassa noin tunnin ajan. Jaa taikina 100 gramman kokoisiin paloihin, jos haluat tehdä ciabatta-sämpylän tai noin 500 gramman osiin mikäli haluat tehdä pidemmän ciabatta “patongin”.  Laita öljyttyyn laatikkoon tarpeeksi väljästi. Peitä hyvin tuorekelmulla tai kannella ja anna kohota noin kaksi tuntia huoneenlämmössä. Jauhota leipien pinta ja irrota taikinalastalla laatikon reunoihin tarttuneet leivät. Käännä laatikko leipineen hieman jauhoitetulle tasolle. Asettele pellille leivinpaperin päälle tarpeeksi väljästi – noin 3 cm päähän toisistaan. Lämmitä kieroilmauuni 180 asteeseen tai tasalämpö uuni 200 asteeseen. Paista ciabatta sämpylöitä noin 25 minuuttia ja ciabatta patonkeja noin 35 minuuttia.

Top