Champagne Jean Michel

Vuodesta 1847 asti toiminut perhe Michelin samppanjatalo Champagne Jean Michel sijaitsee Moussyn kylässä, noin seitsemän kilometriä samppanjan “pääkaupungista” Epernaystä etelään. Perhe viljelee 12 hehtaarin viinitarhoillaan kaikkia kolmea samppanjan päärypälettä. Kolme hehtaaria tarhoista on luomuviljeltyjä. Talo tuottaa sekä non-vintage että vintage -samppanjoita, yhden rypäleen Blancs de Chardonnay ja Blancs de Meunier -viinejä ja muita samppanja-erikoisuuksia. Viinien valmistuksesta vastaa nykyään Olivier Michel. Tila tuottaa vuosittain noin 115 000 pulloa samppanjaa.

Jean Michel champagne

Blanc de Meunier

100% Meunier -samppanja on kunnianosoitus perheen alkuperäiselle samppanjalle. Tämän samppanjan dosage on 9g litrassa. Samppanja on raikas ja runsas, siinä on paljon kypsää persikkaa, luumua ja muita kivellisiä hedelmiä, pienellä vivahduksella mausteisuutta. Sopii esimerkiksi hedelmäleivosten seuraan.

Cuvée CEP Extra Brut

Cuvée CEP Extra Brut on osoitus viinintekijä Olivier Michelin taidosta. Tämä “puhtain” samppanja on tehty luomurypäleistä (⅓ Chardonnay, ⅓ Pinot Noir, ⅓ Meunier) ilman kemiallisia torjunta-aineita. Viini on myös valmistettu mahdollisimman luonnonmukaisesti, eikä siihen ole lisätty lainkaan sulfiitteja. Cuvée CEP on myös niin sanottu Brut Nature – sen dosage on 2g litra, joista kaikki on jäännössokereita (ei sisällä lisättyä sokeria). Voidaan siis puhua niin sanotusta “alkusamppanjasta”. Rajallinen saatavuus!

Jean Michel Blanc de Meunier on Alkon tilausvalikoimassa ja tilattavissa suoraan meiltä. Cuvée CEP Extra Brut vain suoraan meiltä. Ota yhteyttä myyntiimme tästä.

 

Top