TASTE – FEEL – ENJOY

Olemme luotettu kumppani ruokatuotteen kehittäjänä, konseptoijana, palvelumuotoilijana ja sisustajana. Jos haluat rakentaa ruoan ja juoman ympärille jotain kokemuksellista ja olet valmis nostamaan riman seuraavalle tasolle, ota yhteyttä niin tavataan ja katsotaan mitä voimme tehdä yhdessä.

Monditaly on vuonna 2006 perustettu palveluyritys, jonka toiminta sai alkunsa perustaja Gianpaolo Rinettin visiosta ja kurssityöstä teknillisessä korkeakoulussa.

Ruokaan ja viiniin liittyvän elämänkoulunsa Rinetti kävi Italian maaseudulla, Piemontessa. Isoisä oli leipuri ja isoäiti oli italialainen isoäiti ja ravintoloitsija. Isoisänsä opissa Gianpaolo oppi tuorepastan- ja taikinanteon salat alle kouluikäisenä ja isän puolen isovanhempien maatilalla viinin, tomaattien ja monien muiden raaka-aineiden alkutuotannon.

Ensimmäisiä, testimielessä Italiasta maahantuotuja tuotteita olivat viinit, säilykkeet, kuivapastat ja risottoriisit. Aluksi varastoksi riitti osa vuokravarastosta, vuosien kuluessa toimitilojen muuttoja on tullut useita entisten varastotilojen jäätyä pieniksi ja portfolion kasvettua edelleen.

Ensimmäiset työntekijät palkattiin vuonna 2007 ja samana vuonna valikoima laajeni kahvilatuotteilla ja mehuilla. Seuraavaksi valikoimaan tulivat erikoispizzajauhot, joita ei tuolloin vielä kukaan muu tuonut Suomeen. Jo ensimmäisen pizzeria-asiakkaan konsepti oli menestys ja siitä alkoi Suomessa niin sanottu gourmet pizza-buumi.

Enemmän kuin perinteinen maahantuoja

Monditalyn yritysideana on alusta saakka ollut olla enemmän kuin vain tuotteiden maahantuoja, ja pyrkimyksenä on aina ollut löytää juuri asiakkaan tarpeeseen paras mahdollinen tuote ja konsepti. Perinteisistä maahantuojista erotummekin ravintoloille ja päivittäistavarakaupalle suunnatuilla asiantuntijapalveluilla ja olemme asiakkaillemme enemmän kuin hovihankkija.

Piemonte
Ravintola Sesonki

Vuonna 2012 viinejä varten perustettiin toinen yritys, Monditaly Wines & Spirits ja viini puolta alettiin kehittää enemmän, jota tuki myös italialaisen sommerlierin liittyminen työntekijöiden joukkkoon.

Vuonna 2017 uusiin tiloihin muuton myötä palveluvalikoima laajeni pian entisestään ja mukaan tuli myös tilojen suunnittelupalvelu yhteistyössä arkkitehtitoimisto AFA Arredamentin kanssa. Suunnittelupuolen projektit lähtivät heti käyntiin ja Monditaly toteutti ruokakaupoille osastoja ja niiden yhteydessä toimivien ravintoloiden sisustuksia. Vuonna 2020 Monditaly lähti mukaan myös vähittäiskaupan puolelle ja alkoi tuoda maahan mm. Molino Pasinin jauhoja kuluttajakokoisina.

Tänä päivänä Monditalyn tarjontaan kuuluvat edelleen laadukkaiden, italialaisten elintarvikkeiden sekä viinien maahantuonti, konsultointi- ja konseptipalvelut sekä tilasuunnittelu ja pyrimme tekemään aina kaiken paremmin.

Monditaly timeline

2004
2004

MITEN KAIKKI SAI ALKUNSA

Monditalyn tuleva perusta ja omistaja Gianpaolo Rinetti opiskelee viimeisellä kurssillaan Helsingin Teknillisessä korkeakoulussa (nykyinen Aalto-yliopisto). Kyseinen Entrepreneurial Finance -kurssiin kuuluu myös liiketoimintasuunnitelman laatiminen. Akateemisten tekijöiden lisäksi Gianpaolon liiketoimintasuunnitelma vaikuttaa hyvältä myös toteuttamisen näkökulmasta, joten hän päättää testata sitä käytännössä. Innostunut Gianpaolo alkaa tuoda maahan säilykkeitä, kuivapastaa ja risottoriisiä. Varasto sijoitetaan aluksi pieneen kellaritilaan, josta se seuraavina kuukausina laajenee muutaman lavapaikan kokoiseksi espoolaiseen vuokravarastoon. Toimisto on liikkuva ja kulkee Gianpaolon mukana niin kotona kuin Helsingin Teknillisen korkeakoulun tiloissa.

2006
2006

ALKUTAIPALE

Pienen hienosäätämisen jälkeen liiketoimintasuunnitelma toimii kohtuullisen hyvin, joten eräänä aurinkoisena helmikuun päivänä Gianpaolo perustaa Monditaly Finland Oy:n. Tässä vaiheessa yhden miehen yritys vuokraa tilaa varastohotellista, mutta liiketoiminnan kasvaessa muutto omiin tiloihin tulee pian ajankohtaiseksi. Myöhemmin samana vuonna Monditaly muuttaa ensimmäisiin toimitiloihinsa Helsingin Lauttasaareen.

2007
2007

KASVUN AIKAA

Yritys kasvaa tasaisen varmasti ja omat toimitilat mahdollistavat paremman palvelun asiakkaille. Kaiken tekeminen yksin alkaa käydä Gianpaololle haasteelliseksi ja Monditalyyn palkataan ensimmäinen työntekijä Paula Hoikkanen, joka tekee töitä yrityksessä huolehtien Monditalyn asiakkaista ja tavarantoimittajista eläkkeelle jäämiseensä 2020 saakka. Tuotevalikoima laajenee kahvilaaduilla ja -koneilla, yhdessä mehujen ja muiden kahvilatuotteiden kanssa. Monditalyn ensimmäinen tavaranjakeluauto (avokattoinen Rover 216) käy liian pieneksi ja myös varasto- sekä jakelupuolelle tarvitaan lisävoimia – näin Monditalyyn tulee ensimmäinen keltainen pakettiauto sekä palkattu varastotyöntekijä.

2008
2008

VALIKOIMAN KEHITTYMINEN

Uusikin varasto käy pieneksi, joten vuoden alussa yritys muuttaa jälleen suurempaan toimitilaan Lauttasaaressa ja nykyinen myyntijohtajaja Pekka Toikka liittyy joukkoon. Isommat toimitilat ja myyntiin keskittyvä työntekijä sallivat tuotevalikoiman kasvattamisen salameihin ja juustoihin. Varasto vaikuttaa valtavalta ollessaan yli viisinkertainen aiempaan verrattuna. Ainoa huono puoli on, että varasto ei ole maan tasolla, vaan 3. kerroksessa.

2010
2010

LISÄPALVELUJA VALIKOIMAAN

On aika miettiä uusia lisäpalveluja asiakkaille ja laajentaa tarjontaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti alkoholijuomien maahantuontiin. Ravintola Sipulissa järjestetyssä viinitapahtumassa Gianpaolo tapaa italialaisen sommelierin Pierdomenico Giustin, joka siirtyy puolen vuoden kuluttua Monditalyn palvelukseen. Yhdessä he alkavat rakentaa kattavaa italialaista viinivalikoimaa.

2012
2012

KASVUN AIKAA

Varastotila, joka vaikutti aluksi valtavalta, on nyt täynnä eikä tavarahissillä kuljettaminen tue varaston tehokasta toimintaa. Samanaikaisesti valmistuva viiniprojekti pitäisi lanseerata ja sitä varten tarvitaan oma yritys sekä veroton varasto. Pitkän etsinnän jälkeen Vantaan Petikosta löytyvät uudet toimitilat, joissa on omat sisäänkäynnit toimisto- ja näyttelytiloihin sekä varastoon. Tämä mahdollistaa toisen kylmähuoneen rakentamisen ja yrityksen oman ensimmäisen verovapaan varaston. Toinen pakettiauto hankitaan ja Monditaly Wines & Spirits Oy perustetaan.

2013
2013

GOURMET PIZZA -BOOMIN ALKU

Monditalyn pieni, mutta lojaali asiakaskunta mahdollistaa uusien tuotteiden jatkuvan lisäämisen ja personoitujen palvelujen kasvun. Asiakkaat tuntevat jo Monditalyn innovaattorina ja asiakasystävällisenä yrityksenä. On vuoden alku, kun Gianpaolo päättää tuoda ensimmäisenä erikoispizzajauhoja Suomeen. Hänen onnekseen samana vuonna yksi pitkäaikainen asiakas avaa gourmetpizzaa tarjoavan ”underground” pubin. Paikka on menestystarina ja ensimmäinen laatuaan Suomessa. Suomessa alkaa gourmet pizza -boomi.

2016
2016

TUOTEKEHITYS JA KONSULTOINTI

Monditaly on aina ollut yritys, joka haluaa palvella ja auttaa omia asiakkaitaan, eikä vain hoitaa maahantuontia tai tukkukauppaa. Kun sekä oma organisaatio että verkostot kasvavat, Gianpaolo päättää, että on tullut aika luoda Monditalyn asiakkailleen tarjoamista palveluista uusia konsepti- ja konsultointipaketteja. Näin Monditaly alkaa valikoitujen ammattilaisten avulla kehittää tuotteita sekä prosesseja myös ravintola-asiakkaille. Samaan aikaan Petikonkin tilat käyvät pieniksi ja on taas aika muuttaa.

2017
2017

MUUTTO JA PALVELUJEN KEHITYS JA VALIKOIMAN LAAJENEMINEN

Koivuhaassa sijaitsee perheomisteinen SGN Group. Toukokuinen muutto uusiin, moderneihin ja paremmin palveleviin SGN Groupin tiloihin mahdollistaa paljon isomman kylmätilan sekä kuorma-auton käyttöönoton. Kiitos Järvenpään K-Citymarketin kauppiaan Markku Hautalan, tuotevalikoima laajenee myös juureen tehtyyn pakastettuun pizzataikinaan, jonka Gianpaolo on löytänyt muutama kuukausi aiemmin. Innovatiivinen kauppias haluaa tarjota asiakkailleen hyvää ja laadukasta roomalaistyylistä pizzaa järkevällä hinnalla ja Monditaly valitaan tähän yhteistyökumppaniksi. Samana kasvun vuonna myös viinivalikoima laajenee, tällä kertaa espanjalaisiin viineihin.

2018
2018

KONSEPTIT JA DESIGN-PALVELUT

Juureen tehty pakastettu pizzataikina menestyy hyvin ja näin Monditaly  laajentaa valikoimaansa laadukkaisiin pakastetuotteisiin. Tapaaminen kauppias Markku Hautalan kanssa paljastuu hyväksi mahdollisuudeksi testata jo jonkun aikaa kehittelyssä ollutta ideaa: miksi emme laajentaisi palvelutarjontaamme asiakkaille jo aikaan ennen keittiön aukeamista? Edellisen vuoden Sigepin messuilla Italiassa Gianpaolo on tavannut Cesare Francolinin, sisustamisen asiantuntijan, AFA Arredamentin omistajan, ja kertonut visiostaan tarjota Monditalyn asiakkaille kokonaisvaltaista pakettia, joka sisältäisi kaiken sisustussuunnittelusta ja rakentamisesta elintarvikkeiden ja juomien toimittamiseen. Myös Markku haluaa rakentaa jotain aivan uutta ja luoda Suomeen ensimmäisen grocerantin, eli ravintolan, joka toimii supermarketin yhteydessä käyttäen kauppaa varastona. Ravintolan tulisi olla erottuva myös ulkonäöllisesti. Näin syntyy Sesonki, joka toteutetaan kauppias Markku Hautalan ja keittiömestari Matti Jämsénin yhteistyönä sekä Monditalyn sisustusprojektina. Pian tämän jälkeen myös Järvenpään K-Citymarketin palvelulinja sekä sushi-, hedelmä- ja vihannesosasto saavat uuden ilmeen Monditalyn ja AFA:n yhteistyönä.

2019
2019

SUUNNITTELUPROJEKTEJA

Suunnitteluprojektit jatkuvat ja myös K-Supermarket Lasihytin useat osastot, kuten juusto-, leipä-, ja karkkiosasto sekä palvelutiski saavat uuden ilmeen. Kauppaan avataan ensimmäinen viinibaari, jonka suunnitteluprojekti on myös osa kokonaisuutta.  Yksi asiakkaista, K-Citymarket Järvenpää, saa hienon tunnustuksen: kauppa valitaan maailman parhaaksi ruokakaupaksi.

2020
2020

VÄHITTÄISKAUPPAKATEGORIAN JA KONSEPTIEN KEHITYSTÄ

Vähittäiskaupan puolella Monditaly tuo kauppoihin ammattilaisten suosiman brändin, Molino Pasinin, kuluttajakokoiset jauhot. La Tua Farina -jauholinja tarjoaa ammattilaisille suunnitellut ominaisuudet 1 kg paketeissa. Sarjasta löytyvät jauhot jokaiseen käyttötarkoitukseen. Koronapandemia vaikuttaa ravintola-alaan, kuten kaikkeen muuhunkin liiketoimintaan. Monditaly ideoi ja testaa korttelitoimituksina myytäviä ravintola-annoksia yhteistyössä asiakasravintoloiden kanssa. Monditaly saa mahdollisuuden toimia yhteistyökumppanina Hilton Strand -hotellissa sijaitsevan BRO-ravintolan konseptin, menun ja annosten suunnittelussa. Pizzorante BRO avataan loppuvuodesta 2020.

2021
2021

VAIHTELEVA VUOSI

Koronapandemian jatkuminen vaikuttaa kaikkeen toimintaan. Vuotta käytetään toiminnan kehittämiseen ja muun muassa HoReCa-ammattilaisille suunnitellaan ja avataan oma tilausportaali, joka helpottaa ja nopeuttaa tilausten tekemistä. Wolt-toimitustapaa testataan pilottihankkeena kuluttajatuotteille.

Top