Teemme vastuullista hankintaa sitoutumalla eurooppalaisen amfori BSCI -aloitteen mukaisiin toimintaperiaatteisiin. Meille italialainen ruoka on lähiruokaa, jonka alkuperän, tuotanto-olosuhteet ja toimitusketjun tunnemme. Haluamme olla Suomen ympäristöystävällisin maahantuoja ja vastuullinen työnantaja.

Ulkoinen logistiikka

Vastoin yleistä luuloa pitkätkään kuljetukset eivät merkittävästi nosta tuontituotteiden ympäristövaikutuksia. Italialaisen tomaatin hiilijalanjälki on pienempi kuin kotimaisen kasvihuonetomaatin. Valitsemme tuotteiden kuljetukseen vähiten saastuttavan vaihtoehdon. Kuivatuotteet tulevat Vantaalle juna- tai laivarahtina ja matkustavat kumipyörillä keskimäärin alle 200 kilometriä.

Vastuullinen hankinta

Suurin osa ruoan hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista syntyy alkutuotannossa. Tuotantotapa ja ympäristövastuu ovat meille tärkeitä hankintakriteerejä samoin kuin viljelijöiden saama korvaus. Ostotoimintaamme ohjaavat tavarantoimittajien sertifikaatit ja omat auditointikäyntimme.

Varastointi ja jakelu

Vähennämme oman logistiikkamme ympäristövaikutuksia ajamalla biopolttoaineella, jonka päästöt ovat jopa 90 % pienemmät fossiiliseen dieseliin verrattuna. Myös reittien optimointi, ajotapakoulutus ja seuranta ovat keskeisessä roolissa. Ostotoimintaa ja varaston kiertoa optimoimalla minimoimme syntyvän hävikin. Materiaalitehokkuus ja toiminnastamme aiheutuvat ympäristövaikutukset huomioidaan koko toiminnassa pakkaustarvikkeista toimistotarvikkeisiin.

Sosiaalinen vastuu

Monditaly on perheyritys ja 11 ihmisen työpaikka. Sosiaalinen ja taloudellinen vastuu työntekijöistä, yhteistyökumppaneista ja asiakkaista on meille itsestäänselvyys ja sisäänrakennettuna yrityskulttuuriimme.

Asiakkaitamme yhdistää intohimo ruokaan ja halu tarjota parempaa. Me tunnemme trendit ja huolehdimme kaikesta muusta.

Top