K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala näkee maailman parhaan kaupan tunnustuksen mandaattina kehittää kauppaa edelleen. Vahvasti asiakaskokemukseen perustuvan kaupan kehittäminen jatkuu yhteistyössä tila-, palvelu- ja design-konsepteja suunnittelevan ja toteuttavan Monditaly Finland Oy:n kanssa.

– Ruokakauppa uudistuu nyt Suomessa vauhdilla. On tulossa hienoja uusia avauksia, kun kunnianhimoisia ja laadukkaita kauppoja avataan eri puolilla Suomea. On upeaa, että voimme kaupassa keskittyä laatuun, makuun, palveluun ja kokemukseen, Hautala iloitsee.

Järvenpään K-Citymarket on kehittynyt kokonaisvaltaiseksi ostoselämykseksi vaiheittain. Hautalalla on kauppiaana ollut vahva visio, ja kaupan konsepteja on rakennettu yhdessä pitkäaikaisen kumppanin Monditalyn kanssa.

Hautalan ja Monditalyn yhteistyö käynnistyi projektilla, jossa rakennettiin Suomen ensimmäinen grocerant Gastro Bar Sesonki, ruokakaupan ja ravintolan yhdistelmä. Onnistunutta konseptia seurasivat muun muassa Etelä-Euroopan kävelykatujen inspiroima palvelulinja, johon kuuluvat muun muassa sushi-buffet, kalatiski ja uusi lihan myynnin uudistanut palvelukonsepti, sekä hedelmä- ja vihannestori, juice-maailma, jäätelöbaari ja pizzeria.

Kaupan elämyksellisyys lisää myyntiä

K-Citymarket Järvenpään kehitystyön johtotähtenä on ollut helpottaa asiakkaan elämää ja tehdä ostokokemuksesta maailman paras.

– Ostoshetki ruokakaupassa voi olla kokemus ja elämys. Kaupassa ei tarvitse käydä siksi, että on pakko. Kaupasta tulee saada makua, tunnetta ja nautintoa, Mondiltalyn omistaja Gianpaolo Rinetti painottaa.

– Elämyksellisyys trendinä nousee vähittäiskaupassa. Ja kun ostokokemus liikkeessä on asiakkaalle elämys, se näkyy suoraan myynnissä, kaupallinen johtaja Sampsa Saarinen Monditalystä jatkaa.

Yksi kehitysprojektien keskeisimmistä mittareista onkin myynti.

– Esimerkiksi Järvenpäässä sushi-buffetin osalta tavoite oli tuplata viikkomyynti. Projekti onnistui yli odotusten, ja myynti nelinkertaistui, Saarinen kertoo.

Kehitystyö Järvenpäässä jatkuu

Seuraavaksi Hautala ja Monditalyn asiantuntijat uudistavat kaupan maito-osaston, ja luvassa onkin jälleen jotakin suomalaisessa vähittäiskaupassa ennennäkemätöntä.

The Institute of Grocery Distributionin eli IGD:n myöntämä maailman parhaan kaupan palkinto on vuosien tinkimättömän työn tulos. Suomalainen vähittäiskauppa ja sen nostaminen uudelle tasolle on ollut Hautalan intohimo pitkään.

– Se, että olemme nyt tässä, on vaatinut valtavasti suunnitelmallista kehitystyötä ja myös kauppaan yhtä suurella palolla suhtautuvat yhteistyökumppanit. Sekä Monditalyn että heidän yhteistyökumppaninsa AFA Arredamentin asiantuntijoiden työssä korostuu kokemuksen ohella intohimo laatuun ja asiakaskokemukseen. Pidän asenteesta, että koko ajan etsitään keinoja, mitä ja miten voi tehdä paremmin, Hautala kiittää.

Top