Italia tunnetaan maana, joka tuottaa maailman halutuimpia herkkuja ja viinejä.  Maasta tulee monelle ensimmäisenä mieleen ruoka, joka onkin yksi suosituimmista syistä matkustaa Italiaan. Ruokaa arvostetaan maassa  ainutlaatuisella tavalla ja siitä ollaan todella ylpeitä. Tuttu sanonta “Italialaiset eivät syö elääkseen, vaan elävät syödäkseen” toteutuu joka puolella. 

Italia on iso maa, jonka eri alueilla ruokalajit ja -tavat vaihtelevat. Maa jakaantuukin erilaisiin keittiöihin. Yksi erittäin mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen alue on Pohjois-Italiassa sijaitseva Piemonte. Alue on pinta-alaltaan Italian toiseksi suurin ja sen maisema on kukkuloiden hallitsemaa. Piemonte on hyvin kaunista seutua, jonka alavat osat ovat suurimmaksi osaksi maanviljelykäytössä. Ruokapuolella Piemonte on kuuluisa hedelmistä, sertifioiduista pähkinöistä, juustoista sekä lihoista. Maakunta on myös merkittävä viinialue, jonka viineistä 90% on DOC- tai DOCG-luokiteltuja. 

Maakunnan erikoisuuksia ovat valkoiset tryffelit, lukuisat juustot, kuten Castelmagno, Toma, Robiola ja Grana Padano, sekä harvinaiset viinit. Tryffeleistään kuuluisin on Alban kaupunki, jossa järjestetään loppusyksystä myös kansainvälisellä tasolla tunnetut tryffelimessut. Ajankohta osuu valkoisten tryffelien keräyskauden alkuun. Messujen ohjelmaan kuuluu huippukokkien ruoanlaittoesityksiä, tryffelien analysointia, viininmaisteluita ja paneelikeskusteluja aiheen ympäriltä. 

Alueen viinintuottajista voidaan mainita esimerkkinä legendaarinen Elio Altare, jonka Barolo -viinit ovat erittäin haluttuja ja harvinaisia. Altaren viinitalo on pieni perheyritys, jossa kaikki toiminnot ovat tiukasti vain oman perheen ja muutamien luotettujen yhteistyökumppanien käsissä. Tällä tavoin säilytetään Altaren perinteinen, mutta samalla moderni tapa tuottaa viinejä. 

Piemonten alueen tuotteita ja viinejä on mahdollista saada myös Suomesta. Monditaly tuo maahan monia erikoisuuksia, joiden saatavuus täällä on rajallinen. Meillä on ilo ja kunnia tarjota ensimmäistä kertaa Suomessa Elio Altaren viinejä. Valikoimassamme ovat mm. Barolot vuosikertaa 2012 ja 2016 sekä Langhe Rosso DOC vuodelta 2015. Kauttamme saat tilaustuotteina myös Alban valkoisia ja mustia tryffeleitä sekä muita erikoisuuksia niin Piemontesta kuin muualtakin Italiasta. Jos tuotetta ei vielä ole valikoimassamme, etsimme mielellämme asiakkaillemme toiveiden mukaisen vaihtoehdon.

Ota yhteyttä myyntiimme tästä.

Top