Viinitalo Velenosi

Marchen alueella, historiallisessa Ascoli Picenon kaupungissa sijaitseva viinintuottaja Velenosi saa inspiraationsa positiivisista arvoista: rehellisyydestä, vilpittömyydestä ja aidosta intohimosta työhön. Viinitaloa vetää viinien tunnustettu asiantuntija Angela Velenosi perheineen. Angela on rakentanut Velenosin brändiä menestyksekkäästi miesvoittoisessa viininviljelymaailmassa tehden samalla myös Marchen aluetta tunnetummaksi.

Yksi tärkeä osa Velenosin toimintaa on ympäristöystävällisyys ja he keskittyvätkin viininviljelyssä erityisesti luomuviineihin ja kestävään kehitykseen. Luonnonmukainen viljely vaatii asialle omistautumista, tarkkuutta ja kestävien valintojen tekemistä. Omistajien tytär Mariannan tultua mukaan yrityksen toimintaan Velenosi on ottanut käyttöön useita kestävän kehityksen käytäntöjä. Velenosi ei ainoastaan tuota luomuviinejä, vaan ulottaa ajattelutavan myös pulloihin ja pakkauksiin. Viinipullojen etiketit painetaan ympäristöystävälliselle, kierrätetylle paperille ja viineille käytetään kevyitä pulloja. Toimittajat valitaan samojen, ympäristöä kunnioittavien periaatteiden mukaan. Korkkien toimittaja istuttaa esimerkiksi uusia puita. 

Siirtyminen luonnonmukaiseen viljelyyn on tapahtunut lisääntyneen kokemuksen myötä Velenosin havainnoitua rypäleiden käsittelytapojen positiiviset muutokset alueen ympäristöön, biodiversiteettiin sekä ihmisten hyvinvointiin. Luomuviinilinja on tuotettu Picenon alueella. Passerina on yksi luomuviinilinjan viineistä.

Loppukesän valkoviini: Velenosi Passerina

Passerina on miellyttävä, 100% luomuviini samannimisestä rypäleestä, joka sopii moneen tilanteeseen ja vuodenaikaan, esimerkiksi loppukesästä nauttimiseen terassilla istuskellessa. Passerinan vivahteet ovat yrttisiä ja sitruksisia. Maultaan viini on kuiva, hedelmäinen, raikas ja mineraalinen. 

Saatavana Alkon tilausvalikoimassa ja tilattavissa suoraan meiltä. Ota yhteyttä myyntiimme tästä.

 

Velenosi Passerina

 

Velenosi Passerina

 

 

 

 

Top